Jump to content

Community

Makoto

+Clients
  • Posts

    5,025
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    31

 Content Type 

Profiles

Downloads

IPS4 Providers

Release Notes

IPS4 Guides

IPS4 Developer Documentation

Invision Community Blog

Forums

Store

Posts posted by Makoto

  1. 1 hour ago, CaliPilot said:

    Same here, we removed AT&P, installed RT and got the same error. Also, we don't see the old prefixes or are unable to add new ones to a forum.

    Do you have an advice to solve this? This is currently on a testserver we we try the upgrade from 4.4.10 to 4.5.4.2 so we shuld be able to "fix" it on our own 😉

    image.thumb.png.20d62ed82691130249b5461154667159.png

     Thanks!

    Update: We restarted the upgrade from scratch, this time we kept AT&P installed (but deactivated) when installing RT but no change, we see the same error.

    Chris

    You'll likely need to run the conversion script for Radical Tags on 4.4 (before upgrading) as I believe 4.5 introduces changes that break ATP completely

    If you can send me a PM, I can send you the latest 4.4 compatible release to use for this.

    Regarding the blank / empty tags, I can send you a query to fix this as soon as I'm at my desktop 

    On 5/12/2021 at 4:26 AM, Editorn said:

    Hi @Makoto,

    A follow-up to this post as a pre-sale question: did you implement this feature, making it possible to mass add tags to multiple topics?

    This has indeed been implemented! You should see options for managing tags and prefixes when creating a new saved multi-moderstion action in the ACP

  2. On 4/30/2021 at 1:53 AM, opentype said:

    Is this a thing now?
    If I click the Get Started button here, I can apparently activate it for my account, but is IPS actually processing the charges in the required way now?

    I do not believe they are, no. You can activate it on your account, but it won't apply to transactions unless they use the new Stripe checkout process.

    Someone from IPS would have to chime in here in regards to whether or not this is on the roadmap.

  3. On 3/14/2021 at 7:40 AM, kotaco said:

    I already mentioned that mod in the OP. That mod doesn't work well anymore. It only supports Font Awesome 4, and isn't guaranteed to work if the mod is used on a custom themed forum. 

    The goal is user friendly switches. Not custom CSS fixes. I am capable of doing a lot of things with CSS, but for user experience, this shouldn't be one of them. 

    While I can't guarantee the mod will work on all third-party themes, it should work without issue on most themes that do not significantly modify the core layout of the forum index, and it is fully compatible with the latest IPS release.

    Any themes that drastically alter the way templates are structured risk breaking compatibility with not only my plugin but others as well. That's unfortunately not something I can control.

    Regarding support for newer versions of Font Awesome, the reason it only supports FA4 is because that is the version currently bundled with IPS. Generally, I'd prefer waiting for IPS to update this library themselves, but I can look into providing an option to replace FA4 with newer versions.

  4. Just now, marcin554 said:

    Something in radical tags make a bug on boards could you fix it? Or how can I fix it?v4.5.4.2

     

    
    [[Template forums/front/index/forumRow is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

    Hello!

    I sent a reply to your personal message here asking for more information. Please respond there and I'll be happy to assist you.

    On 3/3/2021 at 6:29 AM, Unlucky said:

    Hi,

    How do we change the text colour in the prefixes?

    When using the basic editor, you should see an option to change the text color in the latest version.

    Just make sure you're using the latest release! If you don't see it, let me know and I'll be happy to help!

  5. As JS continues to modernize and become more usable as a core scripting language, I feel like we'll see jQuery at the very least become superseded by something lighter and more powerful.

    But there's never likely a time where we'll move to just raw JS for complex applications. Some type of library will always be needed for the reasons Matt said.

    Those libraries will likely become lighter and faster, but they'll still exist.

  6. 2 minutes ago, Linux-Is-Best said:

    The classic Windows Photo Viewer in Windows 10 supports WebP. This means that you can open WebP photos with Windows Photo Viewer without installing any codec or plugin. Right-click on the WebP picture file, click Open with, and then select Windows Photo Viewer to open the WebP image with Windows Photo Viewer.  However, the catch is that Windows Photo Viewer has been turned off by default. You need to enable it.  Doing that is pretty easy.  Open Notepad and save this as PhotoViewer.reg (be sure not to save it as a text document). Right click the photo and select, Merge.   Then find a WebP photo of your choice, right click, and open it with Windows Photo Viewer.

    
    
    Windows Registry Editor Version 5.00
    
    ; Change Extension's File Type
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.jpg]
    @="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
    
    
    ; Change Extension's File Type
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.jpeg]
    @="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
    
    
    ; Change Extension's File Type
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.gif]
    @="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
    
    
    ; Change Extension's File Type
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.png]
    @="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
    
    
    ; Change Extension's File Type
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.bmp]
    @="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
    
    
    ; Change Extension's File Type
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.tiff]
    @="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
    
    
    ; Change Extension's File Type
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.ico]
    
    @="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"

     

    Anything that requires doing registry edits means it's not something that's accessible to the common user is my point.

    Until it just works out of the box, without needing you to manually enable anything, it's still a problem, and why you should work to avoid having users download files in WebP format to begin with.

    Me personally, I use Directory Opus as a drop-in replacement for Windows Explorer, which has its own photo viewer that is vastly superior to Windows', so the issue doesn't apply to me personally, I'm just thinking in regards to the average end user.

    This is not at all an argument against supporting WebP as an uploadable image format, just an observation.

  7. 2 hours ago, Joel R said:

    2. The grand irony - or perverse absurdity - is that my own website delivers images as webp via my Cloudflare.  I literally have users who have downloaded my site's images, but can't upload them back to my site! That comes across as distinctly discrepant.  

    FWIW if your users download images as WebP, they probably can't open/view them on their desktop either. Windows, at the very least, does not recognize WebP as an image format.

    You should avoid having your users download images in WebP format. Serving them in-browser is fine, but the original downloads should always be PNG, JPEG, GIF or so on until this changes.

  8. 19 hours ago, Alfonso Moreno said:

    Is it possible to add tags and prefixes to the category names as well? I have added tags and prefixes to posts with built-in IPS tags, but I need to add tags to forum categories. See attachment

    Thanks a lot

     

    image.thumb.png.cbb3041ae2b9ea86c407e65a41d9e77f.png

    Unfortunately there's no way to add tags or prefixes to categories at the moment, I'm not sure if/when this would ever be possible either I'm afraid, as categories are simply not designed to work with the core tagging system.

  9. On 2/1/2021 at 10:56 AM, z929669 said:

    Thanks for confirming ... I suspected. It looks like we are changing our entire maintenance strategy and forum structure when we move, so I think it works out fine to start from scratch. Will purchase shortly and get back with Qs and feedback if I have any.

    Thanks again!

    EDIT: Just purchased and am only seeing a web install option through my ACP. Is it possible for me to obtain the installation package outside of the IPS web install? I prefer to extract the files manually for the upgrade if possible. I need to install this on both my prod and dev instances, so not sure how that is going to work with their licensing scheme. I do not want to have this active in only a single env.

    EDIT2: I just found that IPS in all of their wisdom made theme-breaking changes to 4.5.x ... why?!?!? I assume that you do not have a 4.4.x compatible version of Radical tags? Any advice on reverting the latest theme-breaking changes? looks like they changed to header elements and added their own themes to the ACP. Anyway, I will not be able to use this plugin until I put in the hundreds of hours required to revert all of their unnecessary layout changes, so I will need a refund and will re-purchase if I ever upgrade IPS again. If you do know how to reapply the 4.4 friendly and CSS-backward-compatible layouts to 4.5, I'd pay you or anyone else for such services. I just don't have the time to troubleshoot it all myself 😞

    Hey @z929669,

    Sorry for missing your message. I do indeed have a 4.4 compatible release, though it doesn't receive feature updates anymore.

    I can either provide you with this version that you can install manually or I can have a refund processed for you if you prefer.

  10. 6 hours ago, z929669 said:

    I'm finally upgrading my forums from 3.4.6 to 4.5.4.2.

    We have used AT&P extensively, but will need to disable and remove it prior to upgrade. Does this solution consider existing AT&P DB data and convert it, or will I need to rebuild from the ground up under this solution?

    Hey z9!

    In this situation, you'd need to add your tags in manually after upgrading, as the likely difference in database structure would mean Radical Tags cannot properly convert over any more.

    If you have a very large number of customized tags and really want them migrated over instead, I'd be happy to help you convert them for a small one-time fee! (The only reason I'd have to charge here is at this level it becomes more of a conversion service)

  11. On 1/20/2021 at 2:52 AM, InvisionHQ said:

    @Makoto

    After upgrade to 4.5:

    1055685340_Schermata2021-01-20alle08_49_16.thumb.png.102ed9a0c08aaf6ae9c976bba0c3f8bb.png

    Logs:

    
    INSERT INTO `ibf_deactivation_members` ( `member_id` ) VALUES ( NULL )
    IPS\Db\Exception: Column 'member_id' cannot be null (1048)

     

    Thanks for the report! This issue has been addressed in the next release that is currently pending marketplace review.

  12. Just now, abobader said:

    Hi buddy,

    No, only manage - view file - full payment, no renew option.

    You might need to contact IPS support in that case, you should be able to renew no matter how long ago you purchased. I'm sorry for the inconvenience!

  13. Just now, xdrox said:

    This is exactly what I need.

    Compatible with 4.5 ?

    Thank you.

    It is indeed compatible with 4.5!

    I'll update the plugin to reflect its compatibility soon, but you can manually install it for now without issue.

  14. 37 minutes ago, Ocean West said:

    I had to renew the app in the market place - I think IPS needs a better error when a payment is due durning and update.

    Ah, for sure I agree. I didn't realize it didn't display renewal notices for applications in the ACP. I'd definitely make a feature request topic for that to be changed.

  15. 6 hours ago, EROAN said:

    Same here !

    Can you send me the same information requested above? It looks like for the above user, there was an issue with their marketplace link, as when attempting to update Invision's API server was returning a forbidden/access denied error (meaning the issue isn't with Radical Tags itself)

    You could try logging into the marketplace section of your AdminCP and see if you need to sign in / link your IPS account again, which may resolve the issue.

    There was also a recent patch released by IPS that addressed some upgrade issues for applications, but the changelog says it only applies to applications which are disabled.

  16. Just now, Ocean West said:

    I got  a notice that there is an update but when i try it says something when wrong?

    Can you set up a temporary AdminCP account for me and send me a message here? I'll look into what's causing this error for you.

  17. 10 minutes ago, SF_Ronin said:

    @Makoto

    Hey, it's been a minute. Any update on this? 

    Sorry for the delay, I'm able to reproduce this issue on IPS 4.5 and will have an update addressing the issue by tomorrow (approval may take an additional 24-48 hours however).

  18. 3 minutes ago, Telemacus2 said:

    Thanks a lot Makoto, very kind of you. (do you get any sleep?? 😃)

    I think I see what's happening. If My forum is setup to require a prefix BUT I also click on "Prefix: Users can only choose from a specified set of prefixes", when I new post is created in that forum, a user will not have the option to add a tag as well as a prefix (which I find a bit illogical, as having to pick from a set of prefixes shouldn't really affect the option to add tags also), but I'm sure there's a good reason for this.

    Haha, I do, I just tend to do most of my work at night.

    I think you've partially got it.

    When you enable the Require a prefix setting, it will force the user to select a prefix when submitting the topic, but they can still provide other tags.

    When you enable Prefix: Users can only choose from a specified set of prefixes, this means users can only add a prefix to the topic, not any regular tags.

    When both of these settings are enabled, the user must select a prefix. When only the latter is enabled, adding a prefix is optional, but still the only option available.

    If you want the user to be able to use both tags and prefixes, you'll want to use Open: Users can use whatever tags they like instead. You can still require the user provide a prefix along with this, and define a list of what prefixes they can use if you wish.

    Does that make sense?

  19. 6 minutes ago, Telemacus2 said:

    I think I've done something wrong. I've created several tags with the "convert tags to prefixes" option activated. I've also created some tags without that option. However, when I create a new thread, I don't get the option to add tags, only prefixes. 

    I wish I could use a tag I've created as either a prefix or a tag. 

    It sounds like you might have these forums set to Prefixes Only

    Make sure you don't have this set to the last option in your forum settings,
    image.png.6a3b039b34fe5b22197486fea7043624.png

    Additionally, make sure your member groups have permission to use the tagging system (if the above doesn't work and you need help with this, just let me know!)

×
×
  • Create New...

Important Information

We use technologies, such as cookies, to customise content and advertising, to provide social media features and to analyse traffic to the site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. See more about cookies and our Privacy Policy