Jump to content

v4.7.3 + php8 upgrade = no AdminCP Dashboard


Go to solution Solved by Jim M,

Recommended Posts

Hello. Today i upgraded our Ubuntu server to php8.1 and also upgraded Invision to 4.7.3. 

I use Nginx as a web server. Using php7.4 everything works fine.

When i switch to 8.1, i need to disable a few Applications and Plugins for the forum to work, but it works fine. What is very strange is that one cannot log in to AdminCP, since it lands in Dashboard. If i am already logged in to AdminCP but on another area then Dashboard when i restart Nginx after switching to php8.1 from php7.4 i can freely navigate AdminCP, except Dashboard. It gives me a Internal 500 error when i try to access it.

I use IPS Default theme while doing upgrades.

ips4.php is all green.

Any thoughts as to what might cause this would be very appreciated.

Vbr
Daniel

Link to comment
Share on other sites

  • Solution

You would want to check what the 500 Internal Server Error is and check with your hosting provider/server administrator to resolve any server issues. Then pass any issues with our software to us here. If you're using any third-party widgets on the Dashboard, you'll want to disable those and see if that helps.

Link to comment
Share on other sites

It seems like any and all Widgets cause this issue for us. I have not tried them all but for example the "Background Processes" widget is causing it. And tbh i do not know how to differentiate between native and 3:rd party widgets. I only have this "+ ADD" drop down in dashboard with 10 widgets.

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...