Jump to content

Duplicating member group crash


Giray
 Share

Go to solution Solved by Giray,

Recommended Posts

Hi. Any thoughts. I tried to ‘copy’ my Member group to create a copy (to then modify it).

I get this crash:

Quote

INSERT INTO `core_groups` ( `g_id`, `g_view_board`, `g_mem_info`, `g_use_search`, `g_edit_profile`, `g_edit_posts`, `g_delete_own_posts`, `g_use_pm`, `g_append_edit`, `g_access_offline`, `g_avoid_q`, `g_avoid_flood`, `g_icon`, `g_attach_max`, `prefix`, `suffix`, `g_max_messages`, `g_max_mass_pm`, `g_search_flood`, `g_edit_cutoff`, `g_photo_max_vars`, `g_dohtml`, `g_bypass_badwords`, `g_can_msg_attach`, `g_attach_per_post`, `g_dname_changes`, `g_dname_date`, `g_mod_preview`, `g_rep_max_positive`, `g_rep_max_negative`, `g_signature_limits`, `g_hide_online_list`, `g_bitoptions`, `g_pm_perday`, `g_mod_post_unit`, `g_ppd_limit`, `g_ppd_unit`, `g_displayname_unit`, `g_sig_unit`, `g_pm_flood_mins`, `g_max_bgimg_upload`, `g_post_polls`, `g_vote_polls`, `g_topic_rate_setting`, `g_bitoptions2`, `g_upload_animated_photos`, `g_view_displaynamehistory`, `g_hide_own_posts`, `g_lock_unlock_own`, `g_can_report`, `g_create_clubs`, `g_club_allowed_nodes`, `g_promote_exclude`, `g_close_polls`, `g_club_limit`, `g_create_albums`, `g_create_albums_private`, `g_create_albums_fo`, `g_album_limit`, `g_img_album_limit`, `g_movies`, `g_movie_size`, `g_max_upload`, `g_max_transfer`, `g_max_views`, `g_download_original`, `g_blog_allowlocal`, `g_blog_maxblogs`, `g_blog_allowprivate`, `g_blog_allowownmod`, `g_blog_allowdelete`, `g_blog_allowcomment`, `idm_view_approvers`, `idm_bypass_revision`, `idm_view_downloads`, `idm_throttling`, `idm_wait_period`, `idm_restrictions`, `idm_linked_files`, `idm_import_files`, `idm_bulk_submit`, `idm_add_paid`, `idm_bypass_paid`, `idm_paid_restrictions`, `idm_max_size`, `group_id`, `g_css_view`, `g_css_add_items`, `g_css_edit_items`, `g_css_items_per_member`, `g_css_rate_items`, `g_css_rate_items_change`, `g_css_add_mods`, `g_css_edit_mods`, `g_css_delete_mods`, `g_css_mods_per_item`, `g_css_add_images`, `g_css_edit_images`, `g_css_delete_images`, `g_css_images_per_item`, `g_css_view_comments`, `g_css_add_comments`, `g_css_edit_comments`, `g_css_delete_comments`, `g_css_comments_per_item`, `g_css_manage_edit_items`, `g_css_manage_edit_mods`, `g_css_manage_add_images`, `g_css_manage_edit_images`, `g_css_manage_edit_comments`, `g_css_manage_delete_items`, `g_css_manage_delete_mods`, `g_css_manage_delete_images`, `g_css_manage_delete_comments`, `g_css_delete_items`, `g_css_manage`, `g_css_mark_items`, `g_css_mark_items_remove`, `g_fs_submit_wait`, `g_fs_bypass_captcha`, `g_fs_view_logs`, `g_fs_moderate_logs`, `g_fs_can_attach` ) VALUES ( NULL, 1, 1, 1, 1, 'IPS\core\Messenger\Conversation,IPS\core\Statuses\Status,IPS\forums\Topic,IPS\cms\Records1,IPS\cms\Records2,IPS\calendar\Event,IPS\gallery\Image,IPS\gallery\Album\Item,IPS\blog\Entry,IPS\downloads\File,IPS\links\Link,IPS\collections\Item,IPS\staffappsystem\Applicationrecord', 'IPS\core\Messenger\Conversation,IPS\core\Statuses\Status', 1, 0, 0, 0, 0, 'monthly_2019_05/1912793160_myaccountmember64px-wide.png.dead17d60da9aa1ae9e3fadfdb3750cf.png', 51200, '', '', 50, 10, 5, 30, '1024:300:300', 0, 0, 1, 10240, 0, 1, 0, 10, 10, '0:::::', 2, 1104543778, 10, 0, 50, 30, 0, 0, 1, 3072, 0, 1, 0, 8, 1, 1, '0', '0', '1', '', '*', 0, 0, NULL, 1, 1, 0, 3, 100, 0, 0, 10240, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 0, 0, '{"limit_sim":3,"daily_bw":25600,"weekly_bw":0,"monthly_bw":0,"daily_dl":10,"weekly_dl":0,"monthly_dl":0,"min_posts":0}', 0, 0, 0, 0, 0, 0, -1, 3, 1, 1, 1, 10, 1, 1, 0, 0, 0, 10, 1, 1, 1, 10, 1, 1, 1, 0, 3, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 600, 0, 0, 0, 1 )
IPS\Db\Exception: Unknown column 'group_id' in 'field list' (1054)
#0 /home/myaccount/public_html/system/Db/Db.php(938): IPS\_Db->preparedQuery('/*myaccount_ipsma...', Array)
#1 /home/myaccount/public_html/system/Patterns/ActiveRecord.php(487): IPS\_Db->insert('core_groups', Array)
#2 /home/myaccount/public_html/system/Patterns/ActiveRecord.php(438): IPS\Patterns\_ActiveRecord->save()
#3 /home/myaccount/public_html/system/Member/Group.php(200): IPS\Patterns\_ActiveRecord->__clone()
#4 /home/myaccount/public_html/applications/core/modules/admin/members/groups.php(416): IPS\Member\_Group->__clone()
#5 /home/myaccount/public_html/system/Dispatcher/Controller.php(90): IPS\core\modules\admin\members\_groups->copy()
#6 /home/myaccount/public_html/applications/core/modules/admin/members/groups.php(39): IPS\Dispatcher\_Controller->execute()
#7 /home/myaccount/public_html/system/Dispatcher/Dispatcher.php(153): IPS\core\modules\admin\members\_groups->execute()
#8 /home/myaccount/public_html/admin/index.php(13): IPS\_Dispatcher->run()
#9 {main}

Any ideas? (This is above my skill level).

FYI, I just tried to simply create a new group and that works fine.

Link to comment
Share on other sites

  • Solution

Thank you all!! Well, there’s a gremlin. I first tried again this morning, and the problem was still there. Just to be sure I cleared the System Cache again, and the problem was still there. I then deactivated ‘everything’ and the problem disappeared. I have now, one by one, reactivated each app and plugin, clearing the cache each time, and now it works, with everything re-activated?? Anyway, thanks for your help and I’ll revert if the problem persists.

Thanks again Marc, Adriano and Daniel.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Giray said:

h app and plugin, clearing the cache each time, and now it works, with everything re-activated??

Enable the Forms app then go to the app in front end. That’s when probably the cache is biuld to add its columns then try to copy a group again.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Adriano Faria said:

Enable the Forms app then go to the app in front end. That’s when probably the cache is biuld to add its columns then try to copy a group again.

Thanks Adriano. I tried but it still works ?? Bizarre. I had, indeed, created a new form recently (the one to ask for emails to notify for our new application). I went there now, entered an email, and validated. Tried the member group copy again, and it still works.

All right, I’ve taken up enough of your time all, thanks as always for your help. If the gremlin reappears, I’ll come back 😉

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...