Jump to content

(NE) Show post image in Activity Streams/Search Results


Recommended Posts

  • Nathan Explosion changed the title to (NE) Show post image in Activity Streams/Search Results
  • 3 weeks later...

Is there a live demo?
What I would want to check or know:

  • Is it using thumbnails or full images?
  • How are the images displayed? E.g. will a tall portrait image be cropped or stretch the post? Can I target that implementation via CSS for customizations?
Link to comment
Share on other sites

I don't run a site that is image heavy, so no demo site.

1 minute ago, opentype said:

Is it using thumbnails or full images?

Full image, at present. There is no thumbnail item available within a posts "contentImages()" (I believe this might be something you've enquired about previously on here, possibly when working on your own implementation?)

I am looking into something that might allow me to find the thumbnail though 😉

3 minutes ago, opentype said:

How are the images displayed? E.g. will a tall portrait image be cropped or stretch the post?

  No cropping involved. Some screenshots - this is the default:

image.png.8a9c0ffe3f42d72cbd867b429ceadcc3.png

But there is a setting available in the ACP to control that column width....the above is 'narrow'

This is 'wide'

image.thumb.png.a4c6cf0e2f46423c1d7842e1ed994e74.png

this is 'very wide'

image.png.679582c4650c706497d387e31a797352.png

 

This is 'fluid'

image.thumb.png.80bb2afe4a349367ee6df3153ef55075.png

 

13 minutes ago, opentype said:

Can I target that implementation via CSS for customizations?

The image itself has a class applied ("nepluginstreams" - must change that name, actually) - I could add some add some elsewhere in the template though, if needed.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

If you purchase this application and are currently unable to install it, this is an issue on IPS' side caused by the deletion of the uploaded file during the approval process and is being dealt with via a ticket I raised with them.

I uploaded the file to the resource again recently, and I am still awaiting that to be approved (same version as the one that was approved, and ultimately 'lost')

Edited by Nathan Explosion
Link to comment
Share on other sites

On 7/29/2021 at 1:19 PM, Nathan Explosion said:

If you purchase this application and are currently unable to install it, this is an issue on IPS' side caused by the deletion of the uploaded file during the approval process and is being dealt with via a ticket I raised with them.

I uploaded the file to the resource again recently, and I am still awaiting that to be approved (same version as the one that was approved, and ultimately 'lost')

ok

let me know when it has been approved

thanks

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
On 7/29/2021 at 1:19 PM, Nathan Explosion said:

If you purchase this application and are currently unable to install it, this is an issue on IPS' side caused by the deletion of the uploaded file during the approval process and is being dealt with via a ticket I raised with them.

I uploaded the file to the resource again recently, and I am still awaiting that to be approved (same version as the one that was approved, and ultimately 'lost')

The above issue is now resolved and v1.0.2 of the application is now available for installation from the Marketplace.

Now that this is issue is resolved v1.1.0 will be worked on next and will have the following in it:

  1. A little tweak in it to assist with the following situation:
    • First post in a topic has an image
    • Activity Stream is configured to "Show content items only"
    • Entry for the topic, which shows the last reply, doesn't display an image as the last reply doesn't contain an image
    • The tweak I am putting in will allow you to choose to show the image from the first post, or an image from the latest post to contain an image.
    • Issue mentioned can be 'avoided' by using the "Show content items, review and comments" setting instead as that displays an entry for each post from a topic.
  2. The linked image used in the stream/search results will be he stored thumbnail of the image, and not the image itself (required a little trickery to figure this one out, as the thumbnail is not available by default)
  3. Addition of some extra CSS selectors.

An issue reported via PM will be looked into:

Quote

for Club forum posts, it creates a placeholder even though there is no attachment:

 

Edited by Nathan Explosion
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Update on the progress of v1.1.0 of this application:

  • Items 1 & 2 above are proving problematic due to what appears to be a caching issue with some calls I am making to IPS functionality to retrieve topic image information (I'm making use of the 'Topic Summary' functionality to achieve these items)
    • What I am doing works if the correct topic image information is returned, but getting that correct information is the issue.
    • I'm going to keep plugging away on it to see what I can do.
  • Item 3 above is added
  • "for Club forum posts, it creates a placeholder even though there is no attachment" is fixed.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

v1.0.3 has been submitted for approval
 

  • FIXES
    • Empty placeholder no longer displayed when a Club forum post contains no image attachments
  • CHANGES
    • Template modified to add a CSS class to the container DIV for the image ('nePostImageInStreamContainer')
    • Template/css modified to change CSS class of IMG from 'nepluginstreams' to 'nePostImageInStreamImage'
    • Template modified to add loading='lazy' to IMG tag

v1.1.0 is still on the agenda but only once https://invisioncommunity.com/forums/topic/463366-topic-imageattachments-fun-games/?tab=comments#comment-2866812 has been fixed, and will add the following:

  • A little tweak in it to assist with the following situation:
    • First post in a topic has an image
    • Activity Stream is configured to "Show content items only"
    • Entry for the topic, which shows the last reply, doesn't display an image as the last reply doesn't contain an image
    • The tweak I am putting in will allow you to choose to show the image from the first post, or an image from the latest post to contain an image.
    • Issue mentioned can be 'avoided' by using the "Show content items, review and comments" setting instead as that displays an entry for each post from a topic.
  • The linked image used in the stream/search results will be the stored thumbnail of the image, and not the image itself (required a little trickery to figure this one out, as the thumbnail is not available by default)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...