Jump to content

Community

Compatibility Issues with Google PageSpeed Apache Module?


DReffects2
 Share

Recommended Posts

So i am having all kinds of strage template related issues lately.

For example:

  <img src='{file="$record->_record_image_thumb" extension="cms_Records"}' alt="{$record->container()->name}">

did NOT output the URL in the src="" property but instead gave a base64 encoded data stream

src='data:image/webp;base64,UklGRmgIAABXRUJQVlA4IFwIAADQIACdASpaAEoAPm0uk0akIiGhK9RsMIAN

I've disabled all sorts of caching within IPS, checked the templates, rebuilt stuff, etc.

Also i found that if I output the URL in HTML before the <img> tag like this

<p>{file="$record->_record_image_thumb" extension="cms_Records"}</p>  
<img src='{file="$record->_record_image_thumb" extension="cms_Records"}' alt="{$record->container()->name}">

the value in src="" would be in fact the correct URL to the /uploads directory, not some base64 encoded data. (This makes no sense at all to me...)

Turns out that the Google PageSpeed apache module started to modify the html code during output somehow. I do not know if this behaviour is normal.

I've disabled the PageSpeeds module for now and all my problems are gone...

Can anyone verify this or suggest a different PageSpeed configuration?
I am running the affected site on a Centos8 machine with Plesk 18 and Google PageSpeed is in its default configuration as provided by the Plesk extension library. I am using PHP 7.4.13

Thanks...

Edited by DReffects2
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We use technologies, such as cookies, to customise content and advertising, to provide social media features and to analyse traffic to the site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. See more about cookies and our Privacy Policy