Jump to content

Community

Error logs show I'm sending out russian spam


optrexnz
 Share

Recommended Posts

I've noticed a slow down of my site over the last 24 hours and its looks like I've found the issue but I dont know what to do about it.

I use elasticmail via smtp. I've just changed my smtp password but I'm still sending out mail. The logs show authentication error out of credit, so I'm assuming that whatever script is running is pulling my smtp details from the settings I put into IPB. Where do I start in terms of getting rid of this?

image.thumb.png.140dc296c6bb9907afc6646aa6e99e03.png

 

Link to comment
Share on other sites

OK found the issue.
Checking the email headers indicates a user ASWEEW and an email address allapetrovapetrovaalla@gmail.com

This is a registered forum user. As soon as I banned his account, the emails stopped. So how is he able to do this without compromising the server and everything else?

I did some searching and found this relating to the social sharing email at the bottom of each thread.
https://forum.gta.world/en/index.php?/topic/21530-forum-issues-mailing-services/

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use technologies, such as cookies, to customise content and advertising, to provide social media features and to analyse traffic to the site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. See more about cookies and our Privacy Policy