Jump to content

Community

GTServices

Schema Comments (Bug or by Design?)

Recommended Posts

Posted (edited)

I see this as a bug but you may say "Working as designed". I'm just putting it out there just in case it's an oversight...

Regarding the Schema Comment property... 

IPS counts each post as a Comment. This includes the first post.

The first post shouldn't be listed as a comment in Topics.

I just think it's better to stay safe. I'm not sure how Google (or other bots) translates this duplication.

But one thing I'm absolutely sure about ... Google is promoting the use of proper Structured Markup for rich snippets, ranking, etc a lot more these days.

In Schema json code, you have the first post as the schema topic 'text' as well as the first Comment 'text'.

<script type='application/ld+json'>
{
    "name": "BUG: Schema Topic Author",
    "headline": "BUG: Schema Topic Author",
    "text": "Check schema json code for this topic (View Source) ... you'll likely see something like this...\n \n\n\n    \"author\": {\n        \"url\": \"https://invisioncommunity.com/profile/578145-gtservices/\"\n    },\n\n\n\tBut it should look like this...\n \n\n\n    \"author\": {\n        \"@type\": \"Person\",\n        \"name\": \"GTServices\",\n        \"image\": \"//dne4i5cb88590.cloudfront.net/invisionpower-com/monthly_2019_10/gt4.thumb.jpg.62ffd4a1877711c2fef011e6e250152f.jpg\",\n        \"url\": \"https://invisioncommunity.com/forums/topic/455280-bug-schema-topic-author/\"\n    },\n\n\n\tAlso 'Publisher' property (required by Google) is missing on topics.\u00a0\n \n\n\n\tNOTE: Both of these properties are working correctly for Articles. Not sure about other Content.\n \n",
    "dateCreated": "2020-01-05T11:25:01-0500",
    "datePublished": "2020-01-05T11:25:01-0500",
    "pageStart": 1,
    "pageEnd": 1,
    "image": "https://dne4i5cb88590.cloudfront.net/invisionpower-com/monthly_2019_10/gt4.thumb.jpg.62ffd4a1877711c2fef011e6e250152f.jpg",
    "author": {
        "url": "https://invisioncommunity.com/profile/578145-gtservices/"
    },
    "interactionStatistic": [
        {
            "@type": "InteractionCounter",
            "interactionType": "http://schema.org/ViewAction",
            "userInteractionCount": 11
        },
        {
            "@type": "InteractionCounter",
            "interactionType": "http://schema.org/CommentAction",
            "userInteractionCount": 1
        },
        {
            "@type": "InteractionCounter",
            "interactionType": "http://schema.org/FollowAction",
            "userInteractionCount": 12
        }
    ],
    "@context": "http://schema.org",
    "@type": "DiscussionForumPosting",
    "@id": "https://invisioncommunity.com/forums/topic/455280-bug-schema-topic-author/",
    "isPartOf": {
        "@id": "https://invisioncommunity.com/#website"
    },
    "url": "https://invisioncommunity.com/forums/topic/455280-bug-schema-topic-author/",
    "discussionUrl": "https://invisioncommunity.com/forums/topic/455280-bug-schema-topic-author/",
    "comment": [
        {
            "@type": "Comment",
            "@id": "https://invisioncommunity.com/forums/topic/455280-bug-schema-topic-author/#comment-2808352",
            "url": "https://invisioncommunity.com/forums/topic/455280-bug-schema-topic-author/#comment-2808352",
            "author": {
                "@type": "Person",
                "name": "GTServices",
                "image": "//dne4i5cb88590.cloudfront.net/invisionpower-com/monthly_2019_10/gt4.thumb.jpg.62ffd4a1877711c2fef011e6e250152f.jpg",
                "url": "https://invisioncommunity.com/profile/578145-gtservices/"
            },
            "dateCreated": "2020-01-05T11:25:01-0500",
            "text": "Check schema json code for this topic (View Source) ... you'll likely see something like this...\n \n\n\n    \"author\": {\n        \"url\": \"https://invisioncommunity.com/profile/578145-gtservices/\"\n    },\n\n\n\tBut it should look like this...\n \n\n\n    \"author\": {\n        \"@type\": \"Person\",\n        \"name\": \"GTServices\",\n        \"image\": \"//dne4i5cb88590.cloudfront.net/invisionpower-com/monthly_2019_10/gt4.thumb.jpg.62ffd4a1877711c2fef011e6e250152f.jpg\",\n        \"url\": \"https://invisioncommunity.com/forums/topic/455280-bug-schema-topic-author/\"\n    },\n\n\n\tAlso 'Publisher' property (required by Google) is missing on topics.\u00a0\n \n\n\n\tNOTE: Both of these properties are working correctly for Articles. Not sure about other Content.\n \n"
        }
    ]
}	
</script>

NOTE: This also affects InteractionCounter. (When you say you have 1 Comment I expect to see a comment/reply. )

The schema code for Article is correct as it doesn't show the first post as Comment. (Actually, it doesn't show any Comments. Why leave out comments?)

 

 

Edited by GTServices

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use technologies, such as cookies, to customise content and advertising, to provide social media features and to analyse traffic to the site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. See more about cookies and our Privacy Policy