Jump to content

Newsletters


HeadStand

Recommended Posts

something odd I have seen over last few days, the site logo is not in the email.

preview html in settings shows it fine but when sent its not there.

not sure if I did anything to cause this, any thoughts on where I should look?

app was working fine on https and I don't know what would cause this.

thanks.

Link to comment
Share on other sites

something odd I have seen over last few days, the site logo is not in the email.

preview html in settings shows it fine but when sent its not there.

not sure if I did anything to cause this, any thoughts on where I should look?

app was working fine on https and I don't know what would cause this.

thanks.

Hmmmm... you mentioned https. Is the URL to the logo using https? What email client are you using?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I would like to include "Latest topics" from the regular forums, and then also use the same module for retrieving info from a forum category used as a message board.
Would that be possible?

Is it possible to duplicate templates to achieve this?

Other question: is it possilble to change title/headline of the module, for example change "Latest posts" to "Latest messages"?

Link to comment
Share on other sites

I would like to include "Latest topics" from the regular forums, and then also use the same module for retrieving info from a forum category used as a message board.
Would that be possible?

Is it possible to duplicate templates to achieve this?

Other question: is it possilble to change title/headline of the module, for example change "Latest posts" to "Latest messages"?

At the moment the app does not allow you to have more than one "Latest Topics" module in the same newsletter. That being said, I will be doing some work on the Newsletters app this week, so I will take this request into consideration.

For the last part of your question - you can change the title by editing the "latest_topics_header" language string in the public_newsletters word pack.

Link to comment
Share on other sites

I've been using Newsletters regularly (and successfully) for a couple years now, but I've recently encountered a problem.

We upgraded to a new server and skin set and now the HTML preview has no content other than the header and footer. Even the manual content blocks are empty. The plain text preview is OK.

I checked the skin_newsletter templates and all are as before.

Another weird thing is that every time I edit the newsletter header and/or footer HTML content, a line break is added. Save it four times and four line breaks are there.

If I use "inspect element" to check the HTML preview in Google Chrome, there are several lines of <!-- isHtml:1 --> and <!--no data in this master skin-->

Any suggestions?

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

False alarm. Turns out it was a skin selection thing. You can go ahead and delete this.

Thx.

I've been using Newsletters regularly (and successfully) for a couple years now, but I've recently encountered a problem.

We upgraded to a new server and skin set and now the HTML preview has no content other than the header and footer. Even the manual content blocks are empty. The plain text preview is OK.

I checked the skin_newsletter templates and all are as before.

Another weird thing is that every time I edit the newsletter header and/or footer HTML content, a line break is added. Save it four times and four line breaks are there.

If I use "inspect element" to check the HTML preview in Google Chrome, there are several lines of <!-- isHtml:1 --> and <!--no data in this master skin-->

Any suggestions?

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A new version has been uploaded to the Marketplace. Changes include:

  • Better integration with Mandrill now allows you to send all newsletters in one batch instead of in cycles
  • More content types can now be included multiple times within the same newsletter (e.g. Recent Events, Latest Topics, etc.)
  • Ability to customize the title of each content type within the newsletter
  • Event-related content types can now be filtered by Calendar(s)
  • Blog-related content types can now be filtered by Blog(s)
  • Downloads-related content types can now be filtered by Category(s)
  • Multiple editor-related fixes
  • Minor performance improvements during distribution

The documentation (Word and PDF) has been updated, so please check there for additional information.


False alarm. Turns out it was a skin selection thing. You can go ahead and delete this.

Thx.

Oh cool. I was just about to post that I couldn't reproduce it, but please try the latest version? There are definitely fixes for the editor issues you were seeing.

Link to comment
Share on other sites

I purchased a while ago but don't use it at the moment. Has the ability to grab the picture from a content article been added yet? Would you consider allowing the newsletter to grab the teaser paragraph instead of the article's content? Teaser paragraph is a required field for us and I would prefer to use that rather than the truncated content.

Link to comment
Share on other sites

I purchased a while ago but don't use it at the moment. Has the ability to grab the picture from a content article been added yet? Would you consider allowing the newsletter to grab the teaser paragraph instead of the article's content? Teaser paragraph is a required field for us and I would prefer to use that rather than the truncated content.

All the article fields are being grabbed, actually. You just need to edit the skin template to display them.

Link to comment
Share on other sites

have not yet upgraded to this version but just noticed this on prior version with ipb 3.4.6, apache 2.4.7 and php 5.5.x

From, to, or subject empty


235 235 2.7.0 Authentication successful

this is from daily newsletter and using mandrill as emailer.

the newsletters are delivered, they just toss this error.

and I cannot see why this happens, no template edits been done and the newsletter at the end point seem to have everything correctly.

will update tonight and see if it still happens, just wanted to note this down first.

Link to comment
Share on other sites

Exist an overview of the commands i can use in the Newsletter (e.g {unsubscribe} or {Date}), something like this...

And it is planned to add more "content" Blocks in the future (e.g Member of the month/week, We welcome our new members,IPBarcade (new games)...)

BTW: Great App!!!

Link to comment
Share on other sites

Exist an overview of the commands i can use in the Newsletter (e.g {unsubscribe} or {Date}), something like this...

And it is planned to add more "content" Blocks in the future (e.g Member of the month/week, We welcome our new members,IPBarcade (new games)...)

BTW: Great App!!!

So far {unsubscribe} is the only one.

There are no plans to add more content blocks at this time. I'm honestly not even sure what kind of blocks would make sense for this app. This isn't about making announcements, really.

Link to comment
Share on other sites

Well, i think Downlads and Gallerie-Block make sense.

Please elaborate. Unless you're talking about something completely different than what I'm imagining, this request really doesn't make sense to me.

Furthermore it would be nice to use {Date} and {name} (for the Username) would be a good addition for this great app.

This I agree with.
Link to comment
Share on other sites

have not yet upgraded to this version but just noticed this on prior version with ipb 3.4.6, apache 2.4.7 and php 5.5.x

this is from daily newsletter and using mandrill as emailer.

the newsletters are delivered, they just toss this error.

and I cannot see why this happens, no template edits been done and the newsletter at the end point seem to have everything correctly.

will update tonight and see if it still happens, just wanted to note this down first.

ok hotmail (not tested live.com or outlook.com yet) reject with this msg even though the info is there.

going to point a specific test newsletter to my live.com acct to see if I can narrow this down.

Link to comment
Share on other sites

ok hotmail (not tested live.com or outlook.com yet) reject with this msg even though the info is there.

going to point a specific test newsletter to my live.com acct to see if I can narrow this down.

The email doesn't even leave your server.

  if( $this->temp_dump != 1 && ( !$this->to OR !$this->from OR !$this->subject ) )
  {
   $this->_fatalError( "From, to, or subject empty" );
   return false;
  }

It's nothing to do with the receiving server, it's a missing variable.

Link to comment
Share on other sites

Well, i mean a content block like "view the x newest Files in the Download-Area" or to show the X newest Gallery Picture in the Newsletter (for IP.Gallery and IP.Download)


I honestly don't see why this is related to the Newsletter. If you're asking to show that content IN the Newsletter itself, this you can already do. If you're asking me to add a content block.... you can do this with IP.Content, and again... not sure how this is part of the Newsletter.
Link to comment
Share on other sites

The email doesn't even leave your server.

  if( $this->temp_dump != 1 && ( !$this->to OR !$this->from OR !$this->subject ) )
  {
   $this->_fatalError( "From, to, or subject empty" );
   return false;
  }

It's nothing to do with the receiving server, it's a missing variable.

yet the email does go out, delivered just fine to everyone except the one hotmail user i have.

mandril just shows a rejection but no errors, acp error log shows this.

so what variable is missing and where?

Link to comment
Share on other sites

yet the email does go out, delivered just fine to everyone except the one hotmail user i have.

mandril just shows a rejection but no errors, acp error log shows this.

so what variable is missing and where?

This may sound crazy, but have a look in your members table, check for a user with a blank email address.

This error would only affect one email that's going out, so the others will still be sent.

Link to comment
Share on other sites

hmm odd, the one hotmail user is only one I set to blank and since doing that no errors. this error only happens when a user has hotmail address, and I only have one I know of. so if I set his email back to the hotmail error happens again.

will double check that table though just to be sure and will set blank one to a fake (valid) address I'll create.

Link to comment
Share on other sites

one question please...

i was trying to add an NEXUS advertisment position to the Newsletter, using the ACP-Editor, but it looks like that the call for this ad is not fetching

{parse advertisement="newsletter"}

Do you have experience with NEXUS (or an idea, how this can be work...)?

Furthermore, i try to add this for to show a simple banner:

<a href="http://www.mylink.com"><img style="0px none;" scr=" " /></a>

But it is not function, showing the "broken Picture icon" from the Browser.

Pls, can you help?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...